Uutiset

2024

24

toukokuu

20

toukokuu

3

toukokuu

9

huhtikuu

15

maaliskuu

29

helmikuu

Uusi omistaja valtakirjalla yhtiökokoukseen

Freddis Oy Ab

Kaikkien Freddis Oy Ab:n isännöimien taloyhtiöiden osakeluettelot on siirretty Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään marraskuussa 2023. 

25

tammikuu

2023

13

joulukuu

7

marraskuu

Munkinseudun asukastilaisuus 27.11.2023 klo 17.30-19.30

Freddis Oy Ab

Munkinseutu ry - Munksnejden rf kaupunginosayhdistys järjestää yhteistyössä Helsingin kaupungin edustajien ja Munkkiniemen yhteiskoulun kanssa asukastilaisuuden 27.11. klo 17.30–19.30 koulun isossa auditoriossa, Laajalahdentie 21. 

11

lokakuu

28

kesäkuu

21

kesäkuu

5

toukokuu

3

toukokuu

15

helmikuu

16

tammikuu

Verkkotilaisuus 25.1.2023: Niemenmäen länsipuolen kaavamuutos

Helsingin Kaupunki

Niemenmäen länsipuolelle suunnitellaan täydentävää asuinrakentamista Huopalahdentien bulevardikaupungin kaavarungon periaatteiden mukaisesti. Asemakaavan muutos koskee Huopalahdentien uuden linjauksen ja Niemenmäen läntisimpien kortteleiden väliin jäävää aluetta. 

2022

16

joulukuu

Sähkökatkoihin varautuminen

Freddis Oy Ab

Jos sähkön saatavuusongelmat talvipakkasilla Suomessa kärjistyvät, voi kantaverkkoyhtiö Fingrid ottaa käyttöön kiertävät sähkökatkot. Niiden aikana sähkö katkeaa vuorotellen eri alueilta arviolta parin tunnin ajaksi. Näihin katkoihin kannattaa varautua etukäteen.

12

joulukuu

8

marraskuu

Ennakkovesimaksun tasaus 2022 

Freddis Oy Ab

Olemme maanantaina postittaneet osakkaille veden tasauslaskun tai ilmoituksen vesimaksun palautuksesta (koskee huoneistoja joihin on asennettu etäluettavat mittarit, tasausajankohta on 31.10.2022).

29

syyskuu

Energiansäästötiedote

Freddis Oy Ab

Kaukolämpö kallistuu Helsingissä lokakuusta alkaen. Myös sähkö on kallistunut, ja sen riittävyyden kanssa voi tulla ongelmia tulevana talvena. Toimimalla fiksusti voimme kaikki yhdessä säästää taloyhtiön energiakuluja, ja pitää hoitovastikkeet maltillisina.

16

syyskuu

Hallituksen jäsenille: Astetta alemmas-energiansäästökampanja ja taloyhtiöt 

Joakim Packalén

Energian korkea hinta ja sen riittävyys tulevana talvena puhuttaa. Suomessa käynnistyy valtakunnallinen Astetta alemmas-energiansäästökampanja lokakuussa, jossa kehotetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Viranomaiset toivovat, että myös taloyhtiöt osallistuisivat näihin energiansäästötalkoisiin.

20

toukokuu

27

huhtikuu

HSY:n keräysautojen aikataulut ovat muuttuneet

Freddis Oy Ab

Maaliskuussa ilmoitimme HSY:n kiertävien keräysautojen aikataulusta 2022. Keräysautoilla kerätään kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita, elektroniikkaromua ja metalliromua. 

28

maaliskuu

Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää Munkinseudulla 30-31.3.2022

Freddis Oy Ab

Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää Etelä-Haagassa ja Meilahdessa ke 30.3 ja Munkkiniemessä, Niemenmäessä ja Munkkivuoressa  to 31.3. Keräysautolle voi lahjoittaa uudelleenkäyttöön sopivaa, ehjää, siistiä kodintavaraa, vaatteita ja tekstiilejä, sekä lisäksi kaikenkuntoisia polkupyöriä ja pientä elektroniikkaa.

23

maaliskuu

Munkkivuoren ja Talinrannan suunnitteluperiaatteet pdf

Helsingin Kaupunki

Helsingin kaupungin asemakaavoituspalvelussa valmistellaan suunnitteluperiaatteita Munkkivuorelle ja Talinrannalle. Periaatteet ja aikataulu esitetään ke 30.3.2022 verkossa klo 17.00 alkaen. Liitteenä hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka sisältää tietoa siitä miten asukas voi osallistua prosessiin. Tietoa löytyy myös kaupungin nettisivuilla 28.3-2.6.2022 välisenä aikana www.hel.fi/suunnitelmat.

15

maaliskuu

HSY jätehuollon keräysautot kodin vaarallisille jätteille, sähkö- ja metalliromulle kiertävät - kevät 2022

Freddis Oy Ab

HUOM! Aikataulu päivitetty 27.4.2022. HSY:n alun perin ilmoittama aikataulutieto on ollut virheellinen. Aikataulu kannattaa varmuuden vuoksi erikseen varmistaa lähempänä keräysajankohtaa HSY:n nettisivuilta (suora linkki alempana).HSY jätehuollon keräysautot kiertävät joka kevät Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä, Vantaalla ja Kirkkonummella.Voit tuoda autoihin kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita, elektroniikkaromua ja metalliromua.HSY ottaa jätteet vastaan maksutta. Alla olemme poimineet Freddiksen isännöimien talojen lähellä olevat aikataulut - ajankohta kannattaa vielä erikseen varmistaa HSY:n sivuilta (linkki alla).

2021

3

joulukuu

1

marraskuu

Ennakkovesimaksun tasaus 2021

Freddis Oy Ab

Lähetämme tällä viikolla paperipostitse osakkaille veden tasauslaskun tai ilmoituksen vesimaksun palautuksesta (koskee huoneistoja joihin on asennettu etäluettavat mittarit, tasausajankohta on 31.10.2021).

25

lokakuu

Munkkivuoren ostoskeskuksen viitesuunnitelman muutokset

Freddis Oy Ab

Ostoskeskusyhtiö on päivittänyt Munkkivuoren ostoskeskuksen uudistamissuunnitelmaa. 12.2.2020 päivätty osallistumis- ja arviointusuunnitelman pääperiaatteet säilyvät, mutta valmisteilla on uusi viitesuunnitelma, jonka pohjalta kaavaehdotus tullaan laatimaan. Suurin muutos on, että neljän asuintornin sijaan rakennettaisiin yksi kahdeksan kerrosta korkea asuinrakennus. 

14

kesäkuu

24

maaliskuu

Poikkeavat aukioloajat keväällä 2021 - Avvikande öppettider våren 2021

Freddis Oy Ab

Freddis on kiinni pääsiäisenä pe 2.4—ma 5.4. Vappuaattona pe 30.4. teemme etätöitä, eli toimistomme on suljettu mutta palvelemme sähköpostitse ja puhelimitse klo 13.30 asti. Helatorstaina ja perjantaina 13–14.5. toimistomme on kokonaan kiinni. Kiireellisissä asoissa voit olla yhteydessä talosi huoltoyhtiöön.

25

helmikuu

2

helmikuu

Huopalahdentien katualue ympäristöineen, asemakaavan muutos pdf

Helsingin Kaupunki

Helsingin kaupungin asemakaavoituspalvelussa valmistellaan asemakaavamuutosta Huopalahdentien katualueelle ympäristöineen (Munkkivuori, Munkkiniemi, Niemenmäki, Etelä-Haaga). Oheisena osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

2020

11

joulukuu

17

kesäkuu

7

toukokuu

25

maaliskuu

Koronavirus (Covid-19) taloyhtiötiedote

Freddis Oy Ab

Yleinen tiedote koskien Koronaviruksta ja poikkeustilaa: yhtiökokoukset, naapurin huomioiminen, yhteiset tilat, huoneistokäynnit, isännöinnin asiakaspalvelu.

20

helmikuu

Munkkivuoren ostoskeskuksen asemakaavan muutos pdf

Helsingin Kaupunki

Kaupunki suunnittelee Niemenmäkeä ja Munkkivuorta täydentäviä asuin- ja toimitilakortteleita Huopalahdentien varteen. Asemakaavoitus aloitetaan Munkkivuoren ostoskeskuksen ympäristöstä.

2019

11

joulukuu

Joulun muistilista asukkaille

Freddis Oy Ab

Joulun muistilista taloyhtiöiden asukkaille. Asiaa mm. kinkunrasvan, lahjapapereiden ja valosarjojen kierrätyksestä.

11

syyskuu

9

syyskuu

Läntiseen Helsinkiin ja kantakaupunkiin uusia raideyhteyksiä

Freddis Oy Ab

Kantakaupunkiin ja läntiseen Helsinkiin suunnitellaan uusia raitioteitä Eirasta Kannelmäkeen asti. Rataosuus Munkkiniemestä Kannelmäkeen on osa Vihdintien pikaraitiotietä. Se muodostaa joukkoliikenteelle uuden runkoyhteyden ja kytkee kantakaupungin raitioverkon yhteen rakenteilla olevan Raide-Jokerin ja junaratojen kanssa. Samalla myös mm. raitiovaunujen 4 ja 10 reitit muuttuisivat.

16

elokuu

Jäteastioiden tyhjennyspäivät löytyvät nyt taloyhtiösi nettisivuilta

Freddis Oy Ab

Taloyhtiön nettioppaasta voit nyt tarkistaa mitä jätteitä taloyhtiössäsi kerätään, sekä astioiden tyhjennysaikataulut. Mukana ovat kaikki HSY Jätehuollon piirissä olevat astiat (ei keräyspaperi), ja tiedot tulevat reaaliaikaisesti HSY:n tietopalvelusta. Kirjautunut osakas/hallituksen jäsen pääsee lisäksi linkin kautta katsomaan tilastotietoa jätekuluista.

14

elokuu

17

toukokuu

21

maaliskuu

26

helmikuu

Huopalahdentien bulevardikaupungin keskustelutilaisuus Munkkivuoressa to 7.3.2019 klo 15-19

Freddis Oy Ab

Bulevardikaupungista suunnitellaan Munkkiniemen, Munkkivuoren, Haagan ja Pitäjänmäen kaupunginosia täydentävä alue. Alueelle tulee uusia koteja ja työpaikkoja arviolta 14 000 asukkaalle, mm. Munkkivuoren ostarin ja Niemenmäen läheisyyteen. Pikaraitiotie liikuttaa asukkaita keskustasta Huopalahdentietä ja Vihdintietä pitkin Lassilaan tai Kannelmäkeen asti.

2018

19

lokakuu

25

syyskuu

Munkkiniemen koulutustalon kaavaehdotus julkaistu (Kadettikoulu)

Freddis Oy Ab

Asemakaavassa ja asetuksen nojalla suojeltua Munkkiniemen koulutustaloa (Kadettikoulu) suunnitellaan muutettavaksi asumiseen. Alueelle on laadittu asemakaavaehdotus, jossa mahdollistetaan asuntojen rakentaminen olemassa olevaan rakennukseen. Samalla päivitetään ja tarkennetaan kohteen suojelumääräyksiä. Muistutusaika on 21.9-22.10.2018.

28

elokuu

Kiitos kun lajittelet!

Freddis Oy Ab

Tutustu helppotajuisiin lajitteluohjeisiin, uusi kierrätyspiste Munkkiniemessä, Kierrätyskeskuksen auto

7

kesäkuu

Huopalahdentien ja Vihdintien bulevardikaupungin suunnitteluperiaatteet esillä

Freddis Oy Ab

Munkkiniemen aukiolta Kaupintielle johtavalle katulinjalle (joka kulkee Munkkiniemen aukiolta Huopalahdentietä pitkin  Haagan liikenneympyrän kautta Vihdintielle) suunnitellaan pikaraitiotietä ja uusia katujärjestelyjä sekä asumista, toimitilaa, liiketiloja ja palveluita. Kokonaispituus on noin 4 km. Tutustu suunnitteluperiatteisiin ja ota kantaa kaupungin sivuilla. Liitteenä myös 29.5.2018 suunnitteluperiaatteet sekä pikaraitiotie-ehdotus.

7

kesäkuu

7

kesäkuu

8

toukokuu

11

huhtikuu

12

helmikuu

2017

15

joulukuu

23

elokuu

Muutamme · Vi flyttar

Freddis Oy Ab

Freddis Oy Ab muuttaa osoitteeseen Munkkiniemen puistotie 17 syyskuun alussa. Freddis flyttar till Munknäs allén 17 i början av september.

22

toukokuu

31

maaliskuu

HSY:n kiertävät keräysautot kevät 2017

Freddis Oy Ab

HSY jätehuollon keräysautot kiertävät joka kevät Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä, Vantaalla ja Kirkkonummella. Voit tuoda autoihinkodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. HSY ottaa jätteet vastaan maksutta. Alla olemme poimineet Freddiksen isännöimien talojen lähellä olevat aikataulut.

19

tammikuu

2016

14

syyskuu

Kartongin keräys siirtyy HSY:lle

Freddis Oy Ab

Kartongin keräys siirtyy Länsi-Helsingin alueella  (mm. Munkkivuori, Munkkiniemi, Niemenmäki, Meilahti, Etelä-haaga) HSY:n jätehuollon hoidettavaksi 3.10.2016 alkaen. Espoossa ja Kauniaisissa keräys siirtyi HSY:lle jo keväällä.

8

syyskuu

Munkinpuiston peruskorjauksen suunnittelu alkaa pdf

Helsingin Kaupungin Rakennusvirasto

Helsingin kaupungin rakennusvirasto aloittaa Munkinpuiston peruskorjauksen suunnittelun. Siihen liittyiä mittauksia tehdään ympäristössä lähiviikkojen aikana. Suunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2019 ja rakentaminen näillä näkymin vuonna 2019.

27

kesäkuu

Energiajätteen keräys on vaihtunut muovipakkausten keräyskokeiluun

Freddis Oy Ab

Energiajätteen lajittelu on päättynyt taloyhtiössä keväällä. Toukokuusta 2016 alkaen syksyyn 2017 asti HSY Jätehuolto kokeilee muovipakkausten keräystä.Oransseihin energiajäteastioihin saa siis jatkossa laittaa ainoastaan muovipakkauksia.HSY on vaihtanut tai vaihtaa lähiaikoina astioihin tarroituksen. Palvelu maksaa taloyhtiölle saman verran kuin energiajäte, ja se on sekajätettä edullisempi.

1

huhtikuu

HSY:n kiertävät keräysautot huhtikuussa Helsingissä

Freddis Oy Ab

HSY jätehuollon keräysautot kiertävät joka kevät Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä, Vantaalla ja Kirkkonummella. Voit tuoda autoihin kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. HSY ottaa jätteet vastaan maksutta.

11

tammikuu

2015

17

marraskuu

Freddiksen toimisto kiinni pe 20.11 sähkökatkon takia

Freddis Oy Ab

Freddiksen toimisto on suljettu pe 20.11. putkiremontista johtuvan sähkökatkon takia. Palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse normaalisti, mutta tietoliikenneyhteydet ja nettisivut ovat osittain alhaalla.

2

marraskuu

13

toukokuu

13

maaliskuu

2014

11

lokakuu

Tervetuloa uusituille nettisivuille!

Freddis Oy Ab

Tervetuloa käyttämään Freddis Oy Ab:n uusittuja nettisivuja. Tarjoamme nyt enemmän ja ajankohtaisempaa sisältöä taloyhtiökohtaisesti.

2012

14

syyskuu