Tiedote 12.2.2018

Asukaspysäköinti tulee käyttöön Munkkivuoressa, Niemenmäessä ja Etelä-Haagassa ensi syksynä

Asukaspysäköinti tulee käyttöön Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa. Kaupungin tavoitteena on saada pysäköinnin muutokset voimaan ensi syksynä.

Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan syksystä lähtien asukaspysäköintitunnus. Tunnuksen voivat hankkia alueen asukkaat. Ilman tunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin pysäköintiä ei ole rajoitettu. Lisäksi liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.   

Tule tapaamaan suunnittelijoita  

Etelä-Haagan ja Kivihaan liikennesuunnittelijat ovat tavattavissa Etelä-Haagan kirjastossa 14. helmikuuta kello 17–19.30. Munkkivuoren ja Niemenmäen suunnittelijat ovat Munkkivuoren ostoskeskuksen aulassa 15. helmikuuta kello 17–19.30. Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua verkkosivujen lisäksi Munkkiniemen ja Etelä-Haagan kirjastoissa 26. helmikuuta asti.   

Pysäköintitunnus ostettavissa syksyllä 

Tunnuksen uudelle asukaspysäköintialueelle voi hankkia alkusyksystä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelusta. Kaupunki jakaa alueen kotitalouksiin ja yrityksiin jaetaan tiedote, kun tunnus on ostettavissa. Pysäköintimuutoksista tiedotetaan myös uutiskirjeellä.

Asukaspysäköintitunnuksen hinta uusilla alueilla on tänä vuonna 12 euroa kuukaudessa. Vähäpäästöisiin ajoneuvoihin tunnuksen saa puoleen hintaan.    

Aiemmin asukaspysäköinti on ulotettu jo Lauttasaareen ja Munkkiniemeen.    

Lue lisää ja ota kantaa kaupungin nettisivuilla tästä

Päivitetty 12.2.2018
Tekijä: Freddis Oy Ab