Uudiskohteiden asuntokauppa on edelleen hiipunut tänä vuonna, vaikka käytettyjen asuntojen kauppa on tasaisesti piristynyt pitkin vuotta, käy ilmi Kiinteistönvälitysalan keskusliiton katsauksesta. Syy on todennäköisesti uudisasuntojen ja käytettyjen asuntojen suuri hintaero. Hintaeron odotetaan kaventuvan pian.
The post Uudisasunnot käyvät yhä huonosti kaupaksi appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Talvikunnossapito eli esimerkiksi lumen auraus ja pihan hiekoittaminen on usein ulkoistettu huoltoyhtiölle, mutta viime kädessä vastuu kiinteistön turvallisuudesta on taloyhtiöllä. Usein taloyhtiö on vastuussa myös tontin kohdalla kulkevan jalkakäytävän tai tontille johtavan kulkutien talvikunnossapidosta.
The post Taloyhtiö vastaa jalkakäytävän liukkaudentorjunnasta appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Uusi koko väestölle suunnattu Häiriö- ja kriisitilanteisiin varautuminen -opas on julkaistu Suomi.fi-verkkopalvelussa. Oppaan on toteuttanut sisäministeriö yhdessä Digi- ja väestötietoviraston sekä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Siinä on tietoa myös taloyhtiön varautumisesta, kuten väestönsuojien käyttöönotosta.
The post Uusi opas ohjeistaa myös taloyhtiön varautumiseen appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Talvi on kodin viherkasveille haasteellista aikaa. Kasvien hoitorutiineja kannattaa muuttaa talveen sopivammiksi, jotta kasvit saa kestämään kevään tuloon asti. Kastelua ja lannoitusta kannattaa vähentää ja kasvit on hyvä siirtää mahdollisimman valoisaan paikkaan.
The post Näin vältät viherkasvien ränsistymisen talvella appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Marraskuun Kiinteistölehdessä selvitetään, miksi valokuidun rakentaminen kestää luvattua kauemmin. Kerromme myös, miksi taloyhtiöiden on syytä panostaa digiturvallisuuteen, ja mistä asumisen teemoista EU:ssa seuraavan viiden vuoden aikana puhutaan.
The post Mikä valokuidussa kestää? Marraskuun Kiinteistölehti selvitti syyt appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa heinä-syyskuussa 1,3 prosenttia vuoden takaisesta. Pääkaupunkiseudulla nousu oli selvästi hitaampaa kuin muualla Suomessa. Tieto ilmenee Tilastokeskuksen julkaisemista vuokratilastoista vuoden kolmannelta neljännekseltä.
The post Vuokrat nousivat hitaammin pääkaupunkiseudulla appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Lokakuun Kiinteistölehdessä tutustutaan kahteen eri maalämpöhankkeeseen, joista toinen onnistui ja toinen epäonnistui. Turun ammattikorkeakoulun koulutusvastaava Jukka Rantala kertoo taloyhtiöiden kestäviin energiaratkaisuihin liittyvästä lisäkoulutuksesta. Lehti perehtyy myös vihreisiin lainoihin.
The post Onnistuiko maalämpöremontti, kysyy lokakuun Kiinteistölehti appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Syksyllä kannattaa valmistella puutarha talvea varten, jotta se herää taas keväällä kukoistukseensa. Haravoida ei tarvitse, mutta ruoho on syytä leikata säännöllisesti ja jättää sopivasti lehtiä nurmikon päälle. Arat kukat suojataan pakkaselta havuilla tai talvisuojakatteella.
The post Näin valmistelet puutarhan talveen appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Syksyllä on aika vaihtaa ilmalämpöpumppu jäähdytystoiminnosta lämmityskäyttöön. Asetuksia vaihtaessa on hyvä varmistaa, että pumppu toimii niin kuin pitää. Asunnossa täytyy lämpöpumpun lisäksi olla aina myös toinen lämmitysjärjestelmä päällä.
The post Ilmalämpöpumpun omistaja, tarkista nämä lämmityskauden alussa appeared first on Suomen Kiinteistölehti.
Syyskuun Kiinteistölehdessä tutustutaan As Oy Espoon Noropuiston päätökseen pysyä kaukolämmössä. Vaasalainen As Oy Pankkiporsas selvitti tiensä pois huonosta taloustilanteesta hallituksen ja isännöitsijän hyvän yhteistyön avulla. Kuulemme myös, mitä pitää ottaa huomioon sähkösopimusta kilpailuttaessa.
The post Syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy kaukolämpöön appeared first on Suomen Kiinteistölehti.