Ajankohtaista – Kiinteistölehti

24

tammikuu

24

tammikuu

24

tammikuu

24

tammikuu

Asuntonäytöt ja huoltokäynnit vaativat erityistä tarkkuutta ja joustavuutta korona-aikana

Korona-ajan sairastumiset ja karanteenit vaikuttavat myös asuntonäyttöihin ja huoltokäynteihin. Vuokralaiset haluavat turvata asumisrauhan ja vuokranantajat oikeuden valvoa omistamaansa huoneistoa. Vuokralaiset ry ja Suomen vuokranantajat ry muistuttavat korona-ajan vaativan joustavuutta ja ymmärrystä kaikilta.

Artikkeli Asuntonäytöt ja huoltokäynnit vaativat erityistä tarkkuutta ja joustavuutta korona-aikana julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.

21

tammikuu

Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – taloyhtiöitä kehotetaan ottamaan vastuuta

Jos kerros- tai rivitaloasunnossa syttyy tulipalo, se on vaarallista kaikille talon asukkaille. Vakuutusyhtiö LähiTapiola ehdottaakin, että taloyhtiöissä lisättäisiin kaikkien asukkaiden turvallisuutta ottamalla palovaroitinten kunnossapito yhteiseksi tehtäväksi.

Artikkeli Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – taloyhtiöitä kehotetaan ottamaan vastuuta julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.

21

tammikuu

Missä ja milloin taloyhtiö voi suorittaa kameravalvontaa?

Kun taloyhtiössä havaitaan ilkivaltaa, nousee keskusteluun usein valvontakameroiden asentaminen. Epätietoisuutta on usein siitä, mitä tiloja kameralla saa kuvata ja miten kameravalvonnasta päätetään yhtiössä. Merkitystä päätöksenteon kannalta on erityisesti sillä, mitä alueita kameralla kuvataan. Kuvaaminen voi vaatia myös osakkaiden luvan.

Artikkeli Missä ja milloin taloyhtiö voi suorittaa kameravalvontaa? julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.

21

tammikuu

Riidat taloyhtiössä

Taloyhtiöriitoja syntyy kaikenlaisista aiheista ja joskus nämä tilanteet kärjistyvät oikein kunnon konflikteiksi. Jos riitatilanne tuntuu ylitsepääsemättömältä tai riitely on jatkunut jo jonkin aikaa, kannattaa harkita avun hakemista ulkopuoliselta sovittelijalta. Milloin kannattaa kääntyä sovittelijan puoleen? Miten sovitteluprosessi toimii? Mitä jos sopua ei synny? Uusimmassa jaksossa käydään läpi sovittelua erilaisissa riitatilanteissa sekä tilanteita, joissa sopua ei saada aikaan.

Artikkeli Riidat taloyhtiössä julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.

20

tammikuu

20

tammikuu

19

tammikuu