Asukasuutinen Archives - Isännöintiliitto

1

joulukuu

Toimiiko palovaroitin sähkökatkon aikana? 

Alkutalven aikana monissa suomalaiskodeissa on mietitty eri laitteiden toimivuutta sähkökatkon aikana. Paloturvallisuuden kannalta kriittisimmät laitteet toimivat myös sähkökatkon aikana. Esimerkiksi verkkovirtaan kytketty palovaroitin toimii, kunhan laitteen varavirtana toimivat paristot on vaihdettu. Vuoden 2024 alusta alkaen palovaroittimien kunnossapitovastuu saattaa siirtyä kokonaan taloyhtiöille. 

Artikkeli Toimiiko palovaroitin sähkökatkon aikana?  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

25

marraskuu

Mihin taloyhtiön taloudessa kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2023?

Monessa taloyhtiössä pohditaan parhaillaan vuoden 2023 taloutta. Yhtiöiden kustannukset ovat viime aikoina nousseet erityisesti energian rajun hinnannousun myötä. Isännöintiliitto on koonnut listan tarkistettavista ja taloyhtiön talouden suunnittelussa huomioitavista asioista, joilla voi olla merkittäviä taloudellisia vaikutuksia taloyhtiöille.

Artikkeli Mihin taloyhtiön taloudessa kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2023? julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

10

marraskuu

Rahoitusvastikkeet rajussa nousussa uudiskohteissa – Katso esimerkkilaskelma!

Koronnousu ja inflaatio nostavat nyt monen uudiskohteen kustannuksia rajusti. Taustalla on taloyhtiölainojen runsas käyttö uudiskohteiden rahoittamisessa 2010-luvulla sekä tonttivuokrat, joiden indeksikorotukset osuvat monen taloyhtiön kassaan nyt ensi kertaa kunnolla. Isännöintiliiton tekemässä esimerkkilaskelmassa 50-neliöisen, runsaasti taloyhtiölainaa hyödyntäen hankitun uudisasunnon vastike nousee jopa yli tuhannella eurolla kuukaudessa.

Artikkeli Rahoitusvastikkeet rajussa nousussa uudiskohteissa – Katso esimerkkilaskelma! julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

3

marraskuu

Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon

Energiakriisin keskellä on hyvä hetki miettiä myös pidemmän aikavälin energiaremontti- ja muita korjaustarpeita taloyhtiöissä. Valtion avustusrahaa korjausten tekoon on ollut tänä vuonna tarjolla historiallisen paljon, ja myös ensi vuonna korjausavustuksiin käytettävissä on tämän hetken tietojen mukaan lähes 27 miljoonaa sekä energia-avustuksiin 69 ja latausinfra-avustuksiin 10 miljoonaa euroa. ARA, Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto kannustavat taloyhtiöitä hyödyntämään tilaisuutta. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto peräänkuuluttavat myös laajempaa yhteiskunnallista keskustelua taloyhtiöistä, jotka eivät kykene korjaustoimia toteuttamaan.

Artikkeli Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

27

lokakuu

27

lokakuu

13

lokakuu

Suuret asuinrakennukset astetta energiatehokkaammiksi – vinkit kiinteistöammattilaisille 

Suurten asuinrakennusten – kerros- ja rivitalojen – energiankulutusta on mahdollista vähentää oikeilla säädöillä ja asetuksilla.  Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. 

Artikkeli Suuret asuinrakennukset astetta energiatehokkaammiksi – vinkit kiinteistöammattilaisille  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

10

lokakuu

10

lokakuu

Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja – ”Nyt on kreivin aika laskea lämpötilaa”

Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja osana valtakunnallista Astetta alemmas -kampanjaa. Säästämällä energiaa voidaan pyrkiä välttämään sähkökatkot lämmityskaudella. Energiakriisi kirittää taloyhtiöitä myös pidemmän aikavälin energiaremontteihin.

Artikkeli Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja – ”Nyt on kreivin aika laskea lämpötilaa” julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

6

lokakuu