Asukasuutinen – Isännöintiliitto

26

maaliskuu

Isännöintiliiton kysely: Yhtiökokousten pitäminen jakaa mielipiteitä

Isännöitsijät arvioivat nyt taloyhtiön tilanteen ja valmiuden mukaan, miten yhtiökokous järjestetään koronarajoitusten aikana. Kokouksia pidetään etäyhteyksien avulla, jos taloyhtiön korjaus- tai taloustilanne sitä vaatii ja se on mahdollista osakkaille. Osa siirtää kokoukset suosiolla myöhäisempään ajankohtaan. Asia selviää Isännöintiliiton jäsenilleen tällä viikolla tekemästä kyselystä.

Artikkeli Isännöintiliiton kysely: Yhtiökokousten pitäminen jakaa mielipiteitä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

23

maaliskuu

Sähköautojen latausvalmiusvelvoite liian tiukka taloyhtiöille

Hallitus on hyväksynyt lakiesityksen, joka velvoittaa taloyhtiöt lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia. Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja siihen liittyvät velvoitteet tulevat voimaan vuodesta 2021 lähtien. Isännöintiliitto pitää lakia liian tiukkana ja epämääräisenä.

Artikkeli Sähköautojen latausvalmiusvelvoite liian tiukka taloyhtiöille julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

21

maaliskuu

Oikaisu: Isännöintiliitto ei kannusta lykkäämään yhtiökokouksia

Toisin kuin mediassa on kerrottu, Isännöintiliitto nimenomaan kannattaa kevään yhtiökokouksien pitämistä etäyhteyksien avulla. Kokouksen lykkäämistä kannattaa harkita lähinnä sellaisessa tilanteessa, jossa yhtiön ei tarvitse päättää isoista hankkeista ja osakkailla on isoja vaikeuksia osallistua kokoukseen etäyhteyksien avulla.

Artikkeli Oikaisu: Isännöintiliitto ei kannusta lykkäämään yhtiökokouksia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

19

maaliskuu

17

maaliskuu

16

maaliskuu

9

maaliskuu

3

maaliskuu

Taloyhtiöiden vesimittareiden käyttöönotossa tarvitaan malttia

Taloyhtiöiden huoneistokohtaiset vesimittarit ja kulutukseen perustava laskutus tulevat lokakuussa lain mukaan pakollisiksi. Mitään radikaalia muutosta kuitenkaan ei tapahdu hetkessä. Suomalaiseen asunto-osakeyhtiömalliin hankalasti sovitettava EU:n energiatehokkuusdirektiivi vaatii kansallista poikkeamaa, jotta huoneistokohtainen vesilaskutus toimii taloyhtiöiden arjessa. Huoneistokohtaisten vesimittareiden asentamiselle tarvitaan kuitenkin ehdottomasti pitkä siirtymäaika, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Laura Lithenius.

Artikkeli Taloyhtiöiden vesimittareiden käyttöönotossa tarvitaan malttia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

28

helmikuu

26

helmikuu

Isännöitsijät tarvitsevat korjaushankkeiden edistämiseen uudenlaisia neuvontapalveluja ja tukia

Isännöinnillä pitäisi olla entistä tehokkaampia keinoja viedä taloyhtiöiden energiatehokkuus- ja muita korjaushankkeita eteenpäin. Keinovalikoimaan tarvitaan muun muassa erilaisia neuvontapalveluja, joista isännöitsijät saavat ajantasaista ja laadukasta tietoa muun muassa energiaremonteista.

Artikkeli Isännöitsijät tarvitsevat korjaushankkeiden edistämiseen uudenlaisia neuvontapalveluja ja tukia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.