Asukasuutinen – Isännöintiliitto

2

heinäkuu

Isännöinnin maineessa on yhä parannettavaa, ja siksi Isännöintiliitto haluaa kehittää alaa nyt monella rintamalla

Isännöintialan maineessa on vanhaa painolastia. Isännöintiliiton mukaan pelkkä imagotyö ei riitä parantamaan isännöinnin mainetta, vaan eri tahojen väliseen yhteistyöhön ja osaamisen kehittämiseen pitää jatkossa panostaa entistä enemmän.

Artikkeli Isännöinnin maineessa on yhä parannettavaa, ja siksi Isännöintiliitto haluaa kehittää alaa nyt monella rintamalla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

1

heinäkuu

Saako taloyhtön pihalle laittaa trampoliinin? Kesän hauskuuteen liittyy suuria vastuukysymyksiä

Voiko taloyhtiön pihalle laittaa trampoliinin? Vastaus kysymykseen riippuu siitä, mihin trampoliini on ajateltu sijoittaa piha-alueella ja onko kyse yksityisestä vai yhtiön yhteisestä piha-alueesta. Myös trampoliinin mallilla on merkitystä.

Artikkeli Saako taloyhtön pihalle laittaa trampoliinin? Kesän hauskuuteen liittyy suuria vastuukysymyksiä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

30

kesäkuu

25

kesäkuu

23

kesäkuu

Yhtiökokouksien pitämistä etäyhteydellä täytyisi helpottaa lakimuutoksella

Isännöintiliiton mukaan asunto-osakeyhtiölaki kaipaa muutosta, jotta taloyhtiöiden yhtiökokouksia voidaan tulevaisuudessa pitää kokonaisuudessaan etäyhteyksien avulla. Isännöintialan ja asumisen digitalisaation vauhdittamiseen tarvitaan myös valtion tukea. 

Artikkeli Yhtiökokouksien pitämistä etäyhteydellä täytyisi helpottaa lakimuutoksella julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

8

kesäkuu

4

kesäkuu

3

kesäkuu

Hallituksen lisätalousarviosta vähän iloa taloyhtiöille – energiatehokkuuden edistämiseen tarvitaan lisää pitkäjänteisyyttä

Isännöintiliiton mukaan lisätalousarvioesityksen anti taloyhtiöille ja energiatehokkuuden edistämiselle jäi puutteelliseksi. Energia-avustusten jatkumisesta pitää kertoa selvästi ja kannustaa taloyhtiöitä energiaremontteihin pitkäjänteisemmin. Myös korjaushankkeiden edistäminen loistaa poissaolollaan.

Artikkeli Hallituksen lisätalousarviosta vähän iloa taloyhtiöille – energiatehokkuuden edistämiseen tarvitaan lisää pitkäjänteisyyttä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

27

toukokuu

7

toukokuu

Yhtiökokouksien pitämisestä paljon kyselyitä – näin ne pidetään turvallisina

Korona-kevät on sekoittanut taloyhtiöiden kokousten pitämistä. Nyt monessa yhtiöissä halutaan taas pitää yhtiökokous perinteiseen tapaan paikan päällä, kun Suomen hallitus kertoi rajoitusten lieventämisestä 1.6. alkaen. Kokousjärjestelyissä pitää kuitenkin edelleen huomioida osakkaiden ja isännöitsijöiden turvallisuus.

Artikkeli Yhtiökokouksien pitämisestä paljon kyselyitä – näin ne pidetään turvallisina julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.