Huoneistoremontit

Mistä pitää ilmoittaa

Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossa kunnossapito- ja muutostöitä.

Töistä on kuitenkin ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen, mikäli ne voivat vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin tai yhtiön tai toiseen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin järjestelmiin (kuten vesi-, lämpö-, sähkö-, viemäri-, tai ilmastointijärjestelmät). Laajan ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle jäävät lähinnä maalaus- ja tapetointityöt. 

Ilmoituksen tekeminen

Ilmoita täyttämällä lomake "Huoneistoremontti-ilmoitus" ja lähetä se isännöitsijätoimistoon. Töitä ei saa aloittaa ennen, kun taloyhtiöllä on ollut kohtuullinen aika ilmoituksen käsittelyyn ja lupa remontille on myönnetty.

Valvonta

Taloyhtiöllä on oikeus ja velvollisuus valvoa, että huoneistoremontti suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti. Taloyhtiöllä on oikeus nimetä remontille valvojan. 

Hinta

Remontti-ilmoituksen vastaanottaminen ja rekisteröinti on osakkeenomistajalle maksutonta. Mikäli remontti vaatii valvontaa tai lisäselvityksiä, osakkailta peritään aina sekä valvonnan että isännöinnin kulut. 

  • Valvonnan hinta määräytyy valvojan hinnaston mukaan (alla esimerkkinä Jykevä-palvelut sopimushinnasto).
  • Isännöinnin hinnasto löytyy tästä. Minimiveloitus valvontaa tai lisäselvitystä vaativasta remontista 80 € (enintään 1 työtunti, sis. kommunikoinnin ja selvitykset remonttiosapuolten kesken, kuten valvontaraportin läpikäyminen ja arkistointi. Ei sisällä työmaakäyntejä). Lisätunnit 80 € / alkava tunti (vuoden 2017 hinnasto).